Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

strat-style custom neck

 Στο video που ακολουθει μπορειτε να δειτε τα σταδια της κατασκευης που ακολουθησα ωστε να δημιουργησω ενα μπρατσο με strat specs.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Custom V shape guitar project

Επηρεασμενος απο τα εφηβικα μου χρονια που το μεταλ ηταν η αγαπημενη μας μουσικη, εφτιαξα αυτην την κιθαρα που ειναι σε σχημα V, το οποιο διαφερει απο τις V του εμποριου. Ο σκοπος ηταν να φτιαχτει μια καθαρα μεταλοκιθαρα και ετσι χρησιμοποιηθηκε μαονι για το σωμα και το μπρατσο και εβενος για την ταστιερα. Η κλιμακα της ειναι 25,5 ιντσες και φοραει δυο humbuckers της dimarzio, τους Dactivator.



My first custom guitar project

Η πρωτη μου κατασκευη ηταν μια custom κιθαρα με σωμα απο μαονι, μπρατσο απο κελεμπεκι και ταστιερα απο εβενο. Η κλιμακα της ειναι 25,5 ιντσες και φοραει το fernandes sustainer με ενα μονο μαγνητη στη θεση neck και ενα humbucker στην θεση bridge. Η κιθαρα εβγαλε τελικα φοβερο sustain και εδειξε οτι δεν χρειαζεται το συστημα της fernandes.  Στις φωτογραφιες που ακολουθουν μπορειτε να την δειτε πριν και μετα την βαφη. (αρχικα ειχε βαφτει ασπρη, αλλα τελικα εγινε μπλε).






Στο βιντεο που ακολουθει μπορειτε να ακουσετε ενα κλιπακι με τον ηχο της.




Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

es335 style semi-hollow guitar project

Η κατασκευη μιας semi-hollow κιθαρας ηταν προκληση για εμενα και ετσι πηρα την αποφαση να το προσπαθησω. Η κιθαρα φτιαχτηκε απο δεσποτακι για το σωμα, κελεμπεκι τα πλαινα, μαονι το μπρατσο και pauferro η ταστιερα. Το headstock  εχει κλιση 12μοιρες, και η κλιμακα της κιθαρας ειναι στις 25 ιντσες. Οι μαγνητες που χρησιμοποιηθηκαν ειναι οι gibson classic 57 για τον neck και gibson classic 57 plus για τον bridge. Στα ηλεκτρικα κρατησα την κλασσικη συνταγη με δυο volume και δυο tone controls και ενα διακοπτη τριων θεσεων.
 την τοποθετηση των ηλεκτρικων μπορειτε να την παρακολουθησετε στο επομενο βιντεο.





Στις φωτογραφιες που ακολουθουν μπορειτε να δειτε τα σταδια της κατασκευης, και επιπλεον μπορειτε να την ακουσετε στα επομενα βιντεο.